Controversy Tram Hotel Exterior

10 Hoteluri ciudate facute din materiale neconventionale

 Planuieste-ti vacanta din timp! Beneficiaza de cele mai ieftine bilete de avion si iti raman mai multi bani pentru distractie!

Vrei sa ai o vacanta de neuitat? Atunci trebuie sa vizitezi macar unul din cele mai ciudate hoteluri din lume. Cum ar fi sa le povestesti prietenilor ca ai dormit intr-o camera facuta in intregime din ciocolata? Sau ca te-ai cazat l a un hotel realizat din conducte de beton? Ar fi o poveste pe cinste nu? Am adunat 10 hoteluri ciudate din lume, realizate cu materiale neconventionale, care mai de care mai interesante.

Lista poate fi mult mai lunga asa ca daca ne-au scapat si alte hoteluri ciudate din lista, nu ezita sa ne spui in comentariile de mai jos.

1. Containere

10 Hoteluri ciudate facute din materiale neconventionale xiang xiang xiang-pray house 4

Firma de peisagistica, Tonghe Shanzi, a construit incredibilul hotel de 5 stele Xiang XIang Pray House, hotel facut in intregime din containere! Din exterior arata destul de trist, containerele de depozitare nefiind tocmai estetice, insa la interior hotelul uimeste prin designul luxos al celor 21 de camere de cazare. Situat in zona Changski, China, hotelul este decorat in specificul traditional chinezesc atat in ceea ce priveste mobilierul cat si finisajele interioare. Ce este incredibil, este faptul ca acest tip de hotel poate fi creat intr-un oras si transportat cu usurinta in oricare alta zona de pe glob. Hotelul Xiang Xiang Pray House a fost inaugurat in August 2012.

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

2. Cartele

Hotel Holiday Inn New York Carduri Receptie

Hotelul Holiday Inn Key Card a fost construit de excentricul artist Bryan Berg.Acesta a fost construit folosindu-se peste 200.000 de cartele! Fiecare camera, chiar si toaletele au cartele placate pe pereti. Artistul este cunoscut pentru recordul in construirea in intregime a unei case din astfel de cartele. Cam exagerat am spune noi, asa-i?

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

3. Ciocolata

Hotel Ciocolata Magnum Karl Lagerfeld

Da! Ati auzit bine! Ciocolata! Karl Lagerfeld este cel care a proiectat o camera de hotel facuta in intregime din ciocolata! Excentricul designer de moda a creat “The Magnum Chocolate Hotel Suite” pentru a celebra lansarea inghetatelor Magnum din Ecuador si Ghana, care sunt facute cu boabe de cacao special selectionate. Folosindu-se peste 10,5 tone de ciocolata, hotelul are pana si o sculptura de ciocolata a unui fotomodel masculin, muza lui Karl, Baptiste Giabiconi, asezata in mod seducator pe unul din paturile de ciocolata.

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

4. Lut, stuf, lemn si piatra

Friend Hotel Ucraina Exterior Zi

Situat in apropierea malului raului Orel, la aproximativ 20 km distanta de orasul  Dnepropertrovsk, Ucraina, Hotelul Friend este cufundat intr-o padure verde si luxurianta, fiind o oaza de liniste pentru vizitatori. Inainte de construirea sa, firma Ryntovt Design a realizat o analiza ecologica complexa si a luat in considerare resursele naturale locale si sursele de energie ce pot fi exploatate in zona. Hotelul proiectat este astfel unul eco, verde, cu spatii interioare frumoase, aflate in armonie cu mediul exterior. S-au folosit numai materiale naturale, locale precum lutul, stuful, lemnul si piatra de rau.

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

5. Conducte de beton

TuboHotel T3arc Exterior Noapte

Proiectat de biroul de arhitectura t3arc, TuboHotel este un hotel realizat din conducte de beton si situat Sierra del Tepozteco, Mexic. Fiecare conducta este folosita drept camera de doua persoane si dotata cu cate un pat dublu. Ideea a fost sa se creeze un hotel cu preturi accesibile si cu un design inedit. Eu zic ca au reusit nu?!

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

6. Vagoane de tren

Controversy Tram Hotel Exterior

Minunatul hotel numit “Controversy Inn” este alcatuit din 4 vagoane de tren, reciclate si transformate in spatii confortabile de locuit, fiecare avand cate o tematica specifica. “Controversy” se afla in Hoogwoud, Olanda. Acest eco-hotel uimeste si prin elementele de decoratie interioara de inspiratie vintage, reciclate si transformate in obiecte noi. Se remarca originala masa facuta din semne de circulatie sau patul realizat din barci!

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

7. Nisip

Sand Hotel Dorset UK

Iti poti imagina un intreg hotel realizat din nisip?! Ei bine, primul hotel de acest gen a fost realizat in Dorset, UK. Minunatul hotel este situat in imediata apropiere a plajei si are vedere la mare. Pentru doar cateva lire poti dormi pe un pat de nisip direct in aer liber. Asta da o experienta de neuitat!

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

8. Sare

Palacio de Sal Pool

Palacio de Sal (Palatul de Sare) este un hotel construit in intregime din caramizi de sare. Acesta este situat langa Salar de Uyuni, la 350 km sud de capitala Boliviei, La Paz. Hotelul are peretii formati din caramizi de sare, lipite intre ele printr-o substanta asemanatoare cimentului insa facuta din sare si apa. In timpul sezonului ploios, peretii sunt ranforsati cu noi caramizi de sare. Proprietarii ii roaga pe clienti sa se abtina de la a linge peretii de sare pentru a preveni deteriorarea acestora.

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

9. Rulote

Hotel of Caravans Huetten Palast Interior

Acest proiect nebun a pornit de la ideea de campare urbana si apartine unui grup de prieteni din Berlin, Germania care au reconditionat o veche fabrica din Neukolln, au renovat hambarul si au transformat-o intr-un original hotel! Numit Hullen Palast, sau Palatul Rulotelor, hotelul iti ofera posibilitatea de a dormi in rulota in timp ce imparti spatiile comune cu ceilalti vizitatori sub acelasi acoperis. Mobila si decoratiile interioare au fost create special, la comanda. Hotelul benficiaza si de o gradina pe terasa si de un restaurant-cafenea.

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

10. Butoaie de vin

Hotelul De Vrouwe van Stavoren Exterior

Ai adormit vreodata langa un pahar cu vin bun? Dar langa un butoi intreg? Hotelul De Vrouwe van Stavoren din Olanda a transformat 4 butoaie uriase de vin din Elvetia in camere de cazare! Umplute cu peste 14.500 de litrii de vin frantuzesc, butoaiele au acum rolul de a gazdui 2 persoane, fiecare fiind dotat cu baie proprie.

Afla mai multe aici.< Sursa foto.

 

 Planuieste-ti vacanta din timp! Beneficiaza de cele mai ieftine bilete de avion si iti raman mai multi bani pentru distractie!

Leave a Comment