Home / Ciudatenii / 10 pesteri incredibile care te vor uimi

10 pesteri incredibile care te vor uimi

Iti place sa calatoresti in locuri care mai de care mai interesante si ciudate? Daca da, atunci trebuie sa vizitezi macar cateva din cele 10 pesteri incredibile din aceasta lista. Vei fi cu siguranta uimit de minunatiile pe care natura ni le ofera si vei avea parte de niste fotografii excelente!

Care dintre aceste 10 pesteri incredibile ai vrea sa o vizitezi?

1. Pestera cristalelor, Mexic

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera de cristale, Mexic

Cunoscuta sub numele de “Capela Sistina a cristalelor” Pestera cristalelor din Mexic este pestera cu cele mai numeroase cristale naturale din gips, lungi de pana la 11m! Pestera se afla la o adancime de 290m. Aflata in interiorul muntelui Naica, Pestera Cristalelor are forma unei potcoave sapate in stanca, cu o latime de 10m si o lungime de 90m.

Afla mai multe aici.

2. Pestera Majlis al Jinn, Oman

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera Majlis al Jinn, Oman

Pestera Majlis al Jinn este a doua pestera ca marime din lume. Localizata in zona de langa platoul Selma, la aproximativ 1600m altitudine, a fost descoperita in anul 1983 de Don Davidson, un geolog ce studia resursele de apa din Oman.

Afla mai multe aici.

3. Pestera Waitomo, Noua Zeelanda

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera Waitomo Glowworm, Noua Zeelanda Pestera Waitomo Glowworm, Noua Zeelanda

Pestera Waitomo se afla pe insula nordica din Noua Zeelanda, si este faimoasa pentru faptul ca este populata de licurici! Licuricii si-au creat cuib pe tavanul pesterii, creand astfel o atmosfera feerica!

Afla mai multe aici.

4. Pestera de gheata Eisriesenwelt, Austria

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera de gheata Eisriesenwelt, Austria

Exista numeroase pesteri de gheata in lume insa pesterile Eisriesenwelt din Austria sunt printre cele mai mari pesteri de acest fel, descoperite de om. Localizate in muntii Tennengebirge de langa Salzburg, pesterile se inatind pe o suprafata remarcabila de 40km. Doar o portiune din pesteri este deschisa insa pentru public.

Afla mai multe aici.

5. Pestera fantomei, Venezuela

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera fantomei, Venezuela

“Cueva del Fantasma” — sau Pestera Fantomei, are l aintrarea sa o frumoasa cascada. Odata cu descoperirea ei , s-a descoperit si o noua specie de broaste denumita Colostethus breweri.

Afla mai multe aici.

6. Pestera fantastica, SUA

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera fantastica, SUA

Pestera Fantastica are o adancime uriasa, atat de mare incat poate incapea in ea, in inregime, monumentul Washington! Pestera este preferata celor pasionati de rapel.

Afla mai multe aici.

7. Pestera Dongzhong, China

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera Dongzhong, China

Pestera nu este fascinanta in sine, din punct de vedere geologic, insa ceea ce o face speciala este ca aceasta gazduieste o scoala!  Pestera-scoala se afla in satul Miao din districtul Ziyun.

Afla mai multe aici.

8. Pestera Cacahuamilpa, Mexic

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera Cacahuamilpa, Mexic

Pestera se afla in apropierea Mexico City si este una dintre cele mai impresionante din lume! Pestera Cacahuamilpa a fost descoperita in anul 1835 si a fost deschisa pentru public in 1920. Acum este considerata parc national.

Afla mai multe aici.

 9. Pestera Lacul Albastru, Brazilia

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera lacul albastru, Brazilia

Pestera Lacul Albastru (Gruta do Lago Azul) are o mare varietate de formatiuni geologice impresionante si uimeste prin apa de un albastru intens ce se afla in incinta sa. Intrarea in pestera a fost descoperita in anul 1924.

Afla mai multe aici.

 10. Pestera Mogao, China

15 pesteri incredibile care te vor uimi Pestera Mogao, China

Pesterile Moagao sunt printre cele mai cunoscute pesteri din China. Situate la 25km SV de districtul Dunhuang, pesterile sunt sapate in muntele Mingsha. Pestera gazduieste numeroase artefacte si opere de arta budista.

Afla mai multe aici.

About UpTravel

UpTravel.ro este doza ta zilnica de inspiratie pentru a-ti organiza vacantele de vis mult dorite! Afla ce se petrece in lume si care sunt locurile cele mai interesante de vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top