Pestera Lacul Albastru

10 pesteri incredibile care te vor uimi

Iti place sa calatoresti in locuri care mai de care mai interesante si ciudate? Daca da, atunci trebuie sa vizitezi macar cateva din cele 10 pesteri incredibile din aceasta lista. Vei fi cu siguranta uimit de minunatiile pe care natura ni le ofera si vei avea parte de niste fotografii excelente!

Pe care dintre aceste 10 pesteri incredibile ai vrea sa o vizitezi?

1. Pestera cristalelor, Mexic

Cunoscuta sub numele de “Capela Sixtina a cristalelor” aceasta este pestera cu cele mai numeroase cristale naturale din calcar lungi de pana la 11m! Pestera se afla la o adancime de 290m. Aflata in interiorul muntelui Naica, pestera Cristalelor are forma unei potcoave sapate in stanca, cu o latime de 10m si o lungime de 90m. Pestera a fost descoperita in anul 2000 de 2 frati.

In interiorul pesterii temperatura sare brusc la 112 grade Fahrenheit (44 °C) si umiditatea este de 90 pana la 100% astfel incat exista riscul unui soc termic. Vizitarea acesteia nu este recomandata persoanelor cu probleme cardiace.

Afla mai multe aici.

Pestera cristalelor Mexic pesteri incredibile

Sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Cave_of_the_Crystals

2. Pestera Majlis al Jinn, Oman

Pestera Majlis al Jinn este a doua pestera ca marime din lume. Localizata in zona de langa platoul Selma, la aproximativ 1600m altitudine, a fost descoperita in anul 1983 de Don Davidson, un geolog ce studia resursele de apa din Oman.

Afla mai multe aici.

Pestera Majlis al Jinn pesteri incredibile

Sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Majlis_al_Jinn

3. Pestera Waitomo, Noua Zeelanda

Pestera Waitomo se afla pe insula nordica din Noua Zeelanda si este faimoasa pentru faptul ca este populata de licurici! Licuricii si-au creat cuib pe tavanul pesterii, creand astfel o atmosfera feerica!

Licuriciul (Arachnocampa luminosa) este unic pentru Noua Zeelanda. Mii de astfel de creaturi mici radiaza lumina de pe tavanul pesterii. Atractia pesterii o reprezinta excursiile organizate, care includ o plimbare cu barca prin zona populata dea aceste insecte.

Afla mai multe aici.

Pestera Waitomo pesteri incredibile

Sursa foto: http://www.waitomo.com/

4. Pestera de gheata Eisriesenwelt, Austria

Exista numeroase pesteri de gheata in lume insa pestera Eisriesenwelt din Austria este printre cele mai mari pesteri de acest fel. Localizate in muntii Tennengebirge de langa Salzburg, pestera  se intinde pe o suprafata remarcabila de 40km. Doar o portiune din aceasta este deschisa insa pentru public.

Pestera a fost descoperita de Anton Posselt, om de stiinta din Salzburg, in 1879. Inainte de descoperirea sa, pestera era cunoscuta numai localnicilor care, crezand ca era o intrare in Iad, s-au temut sa o exploreze. Un an mai tarziu Anton Posselt a  publicat un raport detaliat al descoperirii sale intr-o revista de alpinism.

Afla mai multe aici.

Pestera de gheata Eisriesenwelt pesteri incredibile

Sursa foto: http://www.eisriesenwelt.at/

5. Pestera fantomei, Venezuela

Pestera a fost descoperita recent, in anul 2002 , in sudul Venezuelei. “Cueva del Fantasma” sau Pestera Fantomei are la intrarea sa o frumoasa cascada. Odata cu descoperirea ei a fost descoperita si o noua specie de broaste veninoase denumita Colostethus breweri.

Afla mai multe aici.

Pestera fantomei pesteri incredibile

Sursa foto: http://en.wikipedia.org/wiki/Cueva_del_Fantasma

6. Pestera fantastica, SUA

Pestera Fantastica are o adancime uriasa, atat de mare incat poate incapea in ea, in intregime monumentul Washington! Pestera este preferata celor pasionati de rapel.

Nu este recomandata persoanelor fara experienta, In 2013 trei persoane au murit de hipotermie dupa ce au ramas captive in pestera si o alta si-a fracturat craniul si femurul dupa ce a cazut de la 9 metri.

Afla mai multe aici.

Pestera fantastica pesteri incredibile

Sursa foto: http://www.amusingplanet.com/2008/06/fantastic-pictures-of-fantastic-pit-of.html

7. Pestera Dongzhong, China

Pestera nu ofera nimic spectaculos din punct de vedere geologic. Special in ceea ce o priveste este faptul ca aceasta gazduieste o scoala inca din 1984!  Pestera-scoala se afla in satul Miao din districtul Ziyun. Exista cateva beneficii naturale ale predarii lectiilor acolo, cum ar fi: acustica si biologia. Acustica este perfecta, iar studiul biologiei este o experienta vie datorita numeroaselor soparle si lilieci. Guvernul din China a decis inchiderea scolii in 2011.

Afla mai multe aici.

Pestera Dongzhong

Sursa foto: http://www.atlasobscura.com/places/zhongdong-the-cave-school

8. Pestera Cacahuamilpa, Mexic

Pestera se afla in apropierea Mexico City si este una dintre cele mai impresionante din lume! Pestera Cacahuamilpa a fost descoperita in anul 1835 si a fost deschisa pentru public in 1920. Acum este considerata parc national.

Vizitarea pesterii se face in grupuri organizate cu punctul de plecare din Ixtapan de la Sal. In interiorul pesterii puteti  vedea cele mai frumoase formatiuni de piatra . Turul dureaza doua ore si garantat veti trai o experienta minunata.

Afla mai multe aici.

Pestera Cacahuamilpa

Sursa foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Grutas_de_Cacahuamilpa_National_Park

 9. Pestera Lacul Albastru, Brazilia

Pestera Lacul Albastru (Gruta do Lago Azul) are o mare varietate de formatiuni geologice impresionante si uimeste prin apa de un albastru intens ce se afla in incinta sa. Intrarea in pestera a fost descoperita in anul 1924. Turistii pot admira spectaculoasele formatiuni geologice, speleotemele de diferite forme si dimensiuni, precum si se pot bucura de vederea uneia dintre cele mai mari caverne inundate din lume.

Afla mai multe aici.

Pestera Lacul Albastru pesteri incredibile

Sursa foto: https://www.tripadvisor.com.br/Attraction_Review-g303349-d556610-Reviews-Gruta_do_Lago_Azul-Bonito_State_of_Mato_Grosso_do_Sul.html

 10. Pestera Mogao, China

Pesterile Moagao sunt printre cele mai cunoscute pesteri din China. Situate la 25km SV de districtul Dunhuang, pesterile sunt sapate in muntele Mingsha. Pestera gazduieste numeroase artefacte si opere de arta budista. In prezent sunt perfect conservate 492 de caverne ce se intind pe o suprafata de 45.000 de metri patrati de picturi murale si peste 2.000 de sculpturi.

Afla mai multe aici.

Pestera Mogao

Sursa foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Mogao_Caves

Leave a Comment