Home / In jurul lumii / 10 cele mai cunoscute temple din Egipt
10 cele mai cunoscute temple din Egipt

10 cele mai cunoscute temple din Egipt

Bilete de avion Egipt - compara in timp real toate zborurile disponibile Vola.ro

Cele mai cunoscute temple din Egipt se afla in jurul orasului Luxor, dar si a altor orase aflate pe malurile Nilului. Atunci cand vei vizita Egiptul, fie ca e pentru prima oara, sau ca ai mai fost deja acolo, fii sigur ca nu ratezi cele mai frumoase si vechi temple preistorice din lume. Peisajele superbe te vor impresiona cu siguranta, iar colosalele temple din Egipt ti se vor parea uimitoare! Am cautat pentru tine care sunt cele mai frumoase temple din Egipt pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand vei vizita aceasta frumoasa tara. De asemenea, ca sa fie pachetul complet am cautat si care sunt cele mai ieftine bilete de avion pentru a calatori ieftin si in siguranta catre destinatia ta de vacanta.

1. Templele Philae

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Philae Temples

Templul Philae este situat pe insula Agilkia, langa orasul Aswan, si este unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Initial acest templu a fost construit pe insula Philae insa au fost mutat mai tarziu din pricina construirii unui baraj, pe insula Agilkia.  Insula Aglikia e foarte mica, dar frumoasa, si accesibila cu barca. Biletul pentru templul costa 50 LE (pret intreg) sau 25 LE (pret redus). Pretul unei curse cu barca pana pe insula este 10 lire sau mai mult, in functie de cat se negociaza.

2. Medinet Habu
10 cele mai cunoscute temple din Egipt Medinet Habu

Orasul Luxor este faimos pentru numeroasele monumente antice pe care le gazduieste, unul dintre cele mai interesante fiind cel din satul Medinet Habu. Templul este situat pe malul vestic al Nilului, intre zona muntoasa si cea urbana. Medinet Habu este templul mortuar al faraonului Ramses III si este faimos pentru numeroasele sculpturi uriase. Templul are o lungime de aproape 150m si o poarta de intrare de dimensiuni grandioase. Desi a fost construit in sec. 13 iHr., templul s-a pastrat foarte bine si poate fi astfel admirat de vizitatori din intreaga lume.

3. Complexul de temple Karnak 

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Karnak Temple

Situat tot in orasul Luxor, dar la cativa kilometri distanta de centru, este spectaculosul complex de temple Karnak.  Templul lui Amon-Ra din Karnak este cea mai importanta cladire a complexului monumental si cel mai mare edificiu cu destinatie religioasa construit vreodata.  Maretia ansamblului monumental de la Karnak are ca scop principal impresionarea afectiva și spirituala a celor ce participau la ceremoniile inchinate lui Amon-Ra. Simplii muritori se simteau insignifianti in prezenta divinitatii.

4. Templul Abu Simbel 

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Abu Simbel Temple

Complexul arheologic de la Abu Simbel, situat în Nubia, este format din doua temple sapate direct in piatra, in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Complexul, remarcabil prin masivele statui de piatra ale lui Ramses și ale sotiei sale, Nefertari, face parte din Nubian Monuments UNESCO World Heritage Site. A fost construit de Ramses al II-lea in secolul 13 i.Hr., pentru a-si intimida rivalii nubieni și pentru a comemora celebra batalie de la Kadesh.

5. Templul Kom Ombo

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Temple Of Kom Ombo

Templul Kom Ombo este format din templele simetrice al zeului crocodil Sobek (zeul fertilitatii si creatorul lumii) la sud si al zeului soim Haroeris (numit si Horus cel batran) la nord. Templele dateaza din timpul domniei lui Ptolemeu al VI-lea (180 – 145 I.Hr.) si in perioada romana s-au realizat cateva adaugiri.

6. Temple of Edfu

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Temple of Edfu

Templul lui Horus din Edfu dateaza din perioada dinastiei Ptolemeu si a fost construit intre anii 237 si 57 I.Hr, cam in aceeasu perioada cu templul Kom Ombo. Templul lui Horus din Egipt este al doilea ca marime, dupa templul Karnak de la Luxor. Acest templu a fost construit pe ruinele unui alt templu faraonic, mai vechi, iar pe locul unde se inalta azi templul se crede ca a avut loc lupta dintre zeul Horus si unchiul sau, zeul Seth.

7. Colosii lui Memnon

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Colossi of Memnon

Un alt loc care trebuie inclus pe lista de obiective turistice de vizitat din Egipt este zona in care sunt situati colosii lui Memnon, langa Luxor. Pe malul vestic al Nilului, la doar cateva strazi distanta de Medinet Habu, vei zari impresionantii colosi de piatra, situati chiar pe principalul drum al Vaii Regilor. Aceste statui gigant au aproape 20m inaltime!

8. Templu lui Seti I

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Temple of Seti I

Langa maiestuasele temple din Luxor, se afla si ruinele templului lui Seti I. Templul mortuar al faraonului Seti I, care a trait in jurul anului 1290 i.Hr., acopera o arie destul de mare insa in prezent mai exista doar cateva ruine. Acestea includ coloane inalte decorate cu hieroglife dar si cativa sfincsi situati chiar la intrarea principala pe sit.

9. Templul lui Hatshepsut

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Temple of Hatshepsut

Templul lui Hatshepsut se afla in Luxor, langa Valea regilor. Locatia templului este unica, intrucat face parte din muntii de pe malul vestic al Nilului. Templul lui Hatshepsut este dedicat zeului soarelui Amon-Ra. Acesta este de proportii gigantice, alcatuit din trei randuri de terase cu stalpi masivi si curti spatioase, separate prin rampe lungi. Vei fi impresionat de privelistea superba asupra muntilor, mai ales daca ai prins o zi senina

10. Templul Luxor 

10 cele mai cunoscute temple din Egipt Luxor Temple

Aceasta minunatie arhtiecturala vegheaza asupra Nilului de pe malul vestic al acestuia, si este situat in inima orasului Luxor, fiind extrem de accesibil publicului. Templul are proportii gigantice si se remarca prin colonadele superbe, obeliscuri de granit si zeci de sfincsi de dimensiuni impresionante. In interiorul templului veti gasi o multime de lucruri de vizitat, ceea ce face ca templul Luxor sa fie unul dintre cele mai frumoase temple din Egipt.

Bilete de avion Egipt - compara in timp real toate zborurile disponibile Vola.ro

About UpTravel

UpTravel.ro este doza ta zilnica de inspiratie pentru a-ti organiza vacantele de vis mult dorite! Afla ce se petrece in lume si care sunt locurile cele mai interesante de vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top