Home / In jurul lumii / 10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia
10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia

Bilete de avion Istanbul Turcia - compara in timp real toate zborurile disponibile Vola.ro

Daca iti planuiesti o vacanta in care doresti sa vizitezi o multime de monumente istorice, parcuri si cladiri moderne, atunci trebuie sa vezi cele mai frumoase obiective turistice din Istanbul. Locatia sa unica si istoria incredibila, fac din Istanbul o alegere minunata pentru a-ti petrece vacanta. Vei fi uimit de peisajele superbe, mancarea extraordinara si atmosfera din bazaruri. Am ales pentru tine 10 din cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia pentru a-ti fi mai usor s aiti planifici vacanta mult dorita. De asemenea, daca doresti si sa gasesti bilete de avion ieftine cu destinatia Istanbul, verifica bannerul de mai sus pentru a beneficia de super-oferte.

1. Moscheea Rustem Pasha 

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Rustem Pasha Mosque, Istanbul

Moscheea Rustem Pasha este o alegere ideala pentru a-ti incepe vacanta in Istanbul. Aceasta este exemplul perfect de arhitectura otomana si te va impresiona cu decoratiile sale de inspiratie orientala, in ciuda faptului ca este o moschee de dimensiuni reduse. Aflandu-se in centrul orasului, vei putea sa te avanti direct in inima Istanbulului pentru a vedea si celelalte minunatii pe care acesta le ofera.

2. Bazarul Mare

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia The Grand Bazaar, Istanbul

Dupa ce ai vizitat moscheea Rustem Pasha, te poti delecta cu o sedinta de shopping in bazarul cel mare aflat chiar in inima peninsulei Sarayburnu. Acesta este cea mai mare piata acoperita din lume, intinzandu-se peste 60 de strazi, aflate in districtul Fatih. Daca este prima oara cand vizitezi acest bazar, mai mult ca sigur te vei simti un pic dezorientat din cauza agitatiei. Atmosfera unica si captivanta din bazar va fi o experienta unica.

3. Turnul Galata 

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Galata Tower, Istanbul

Turnul Galata este unul dintre cele mai inalte turnuri din Istanbul. Cu o inaltime de 67 de metri, constructia se remarca cu usurinta de la distante mari si ofera privelisti impresionante asupra orasului. Turnul a fost construit in secolul al 14-lea, iar astazi este vizitat de turisti din intreaga lume, fiind faimos pentru panoramele superbe pe care le poti vedea de la inaltime.

4. Moscheea Sultanului Ahmed 

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Sultan Ahmed Mosque, Istanbul

Moscheea Sultanului Ahmed din Istanbul este una dintre cele mai impresionante moschei din peninsula Sarayburnu. Moscheea este unica datorita arhitecturii sale impresionante si a finisajelor multicolre superbe, specifice arhitecturii otomane. Pentru o priveliste superba si poze de vis, viziteaza aceasta moschee la apusul soarelui, vei ramane uimit de frumusetea sa!

5. Moscheea Ortakoy

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Ortakoy Mosque, Istanbul

Moscheea Ortakoy este o alta moschee pe care trebuie sa o vizitezi daca te afli in Istanbul. Locatia sa unica, pe partea stanga a Bosforului, creeaza o priveliste impresionanta! Moscheea Ortakoy este de influenta Neo-Baroca, fiind construita la mijlocul secolului al 19-lea, si este una dintre cele mai frumoase moschei din Istanbul.

6. Cisterna Basilica 

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Basilica Cistern, Istanbul

Cisterna basilica este poate unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Istanbul. Aceasta dateaza inca din perioada Romana, fiind construita in secolul 6 cu principala functiune de a oferi oamenilor apa potabila. Stilul aritectural este unul impresionant datorita miilor de coloane ce inconjoara zona. Capul scupltat al Medusei, asezat invers, creeaza o atmosfera mistica.

7. Castelul Rumeli 

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Rumeli Castle, Istanbul

Atmosfera din castelul Rumeli te va intoarce parca in timp si te va uimi prin frumusetea sa. Construit la mijlocul secolului al 15-lea de catre sultanul Mehmed al II-lea, castelul Rumeli a jucat un rol important in istoria Constantinopolului. Cu siguranta acesta este un obiectiv turistic important din Istanbul pe care merita sa il vizitezi.

8. Turnul Fecioarei

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Maiden’s Tower, Istanbul

Turnul Fecioarei, Turnul lui Leandru sau Kiz Kulesi a fost construit pe o mica insula inconjurata de apele Bosforului. Primul turn a fost construit in anul 408, pentru a supraveghea msiacarile navelor persane. Astazi, la primul etaj al turnului se afla un restaurantsi o cafenea. Priveliștea din turn asupra Marii Marmara este de vis!

9. Orasul vechi, Istanbul

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Old City Walls of Istanbul, Istanbul

Orasul Vechi Istanbul mai este numit Eski İstanbul, Tarihi Yarımada (Peninsula istorica) si Suriçi (Cetatea), si este cea mai veche parte a orasului, in care puteti vedea cele mai multe atractii istorice. Majoritatea monumentelor istorice din Orasul Vechi Istanbul dateaza din timpurile bizantine si otomane si sunt situate in jurul Pietei Sultanahmet. Aceasta locatie este una dintre cele mai importante obiective turistice din Istanbul si nu trebuie sa o ratati!

10. Palatul Topkapi 

10 cele mai interesante obiective turistice din Istanbul, Turcia Topkapi Palace, Istanbul

Palatul Topkapi este situat in cel mai inalt punct al promontoriului dintre Cornul de Aur si Marea Marmara si este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Istanbul. Topkapi inseamna „poarta cu tunuri”, numele fiind inspirat de poarta cea mare prin care Mahomed al II-lea iesea atunci cand dorea sa se plimbe pe Bosfor cu corabia. Turistii care ii trec pragul sunt de-a dreptul fascinati de sentimentul de actualitate pe care il creeaza orice colt al palatului, care este foarte bine ingrijit.

Bilete de avion Istanbul Turcia - compara in timp real toate zborurile disponibile Vola.ro

About UpTravel

UpTravel.ro este doza ta zilnica de inspiratie pentru a-ti organiza vacantele de vis mult dorite! Afla ce se petrece in lume si care sunt locurile cele mai interesante de vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top