Piata din Centrul Vechi

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi

Iti doresti sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Praga? Daca da, atunci lista de mai jos iti va fi extrem de folositoare. Situata chiar in inima Europei, capitala Cehiei este destinatia ideala de vacanta.

Nu numai trecutul interesant dar si multitudinea de cladiri moderne si peisaje frumoase, fac din Praga unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Pentru a vizita cele mai interesante obiective turistice din Praga si pentru a fi sigur ca nu ratezi vreunul dintre ele, este bine sa iti rezervi mai multe zile pentru a avea timp sa te bucuri de vacanta ta in acest oras minunat.

Numeroasele obiective turistice de mare valoare istorica si impresionantele peisaje, fac din Praga o destinatie de vacanta care te va uimi cu siguranta. Daca esti un pasionat al istoriei si iti place sa vizitezi locuri de poveste, atunci Praga trebuie sa fie pe lista ta de orase pe care sa le vizitezi.

  1. Opera din Praga

Opera din Praga este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Praga, care iti va marca vacanta petrecuta in capitala Cehiei. Situata chiar langa gara din centrul orasului, cladirea Operei te va impresiona prin stilul sau arhitectural, detaliile superbe si interiorul grandios. Coloanele, sculpturile si ferestrele de dimensiuni mari dar si decoratiile interioare elegante, vor recrea atmosfera secolului XIX, care te va impresiona cu siguranta.

Opera din Praga

Sursa foto:  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prague_State_Opera_House.JPG

  1. Poarta de pulbere

La doar cateva strazi distanta, vei intalni aceasta poarta inalta si impresionanta. Aceasta constructie gotica de dimensiuni grandioase se numeste Poarta de Pulbere. Lucrarile la aceasta au inceput in 1475, dar s-au oprit opt ani mai tarziu. In anul 1970 i s-a cerut lui Josef Mocker sa finalizeze lucrarile la poarta. Poarta si-a capatat numele in secolul al XVII-lea, cand a fost folosita ca depozit de praf de pusca.

Poarta de pulbere obiective turistice din Praga

Sursa foto:  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Powder_Gate,_Prague.JPG

  1. Piata Wenceslas 

Praga pe timpul noptii este magnifica, colorata si plina de viata, iar piata Wenceslas este unul din obiectivele pe care nu trebuie sa le ratezi. Bulevardul se intinde pana la Casa Operei si este inconjurat de cladiri cu mare vaoare istorica, printre care se numara Muzeul National din Praga sau monumentul Wencelas. Piata este situata chiar la limita dintre centrul vechi si cel nou, si reprezinta astfel un loc minunat pentru a-ti incepe turul orasului Praga.

Piata Wenceslas obiective turistice din Praga

Sursa foto:  https://en.wikipedia.org/wiki/Wenceslas_Square

  1. Vysehrad

Daca vrei sa vizitezi minunatiile de altadata si sa intri un pic in atmosfera timpurilor de demult, atunci castelul Vysehrad este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Praga, pe care nu trebuie sa il ratezi. Locatia sa inedita il face sa fie vazut de la distanta, privelistea fiind una incantatoare. Uriasele sale turnuri de piatra domina dealul si amintesc de vremurile demult apuse. Castelul a fost construit in secolul al 10-lea, iar atat exteriorul cat si interiorul sau te vor uimi. Castelul Vysehrad din Praga are la interior o superba basilica dar si alte constructii de mare valoare istorica. Gradinile pline de culoare si peisajele pitoresti l-au transformat intr-un obiectiv turistic captivant si apreciat de toti vizitatorii.

Vysehrad obiective turistice din Praga

Sursa foto:  http://czech-republic.com/vysehrad-castle/

  1. Piata din Centrul Vechi

Piata din centrul vechi al orasului este un loc magnific care te va duce cu gandul la vremurile de altadata. Piata este inconjurata de o serie de cladiri si turnuri cu o arhtiectura impresionanta. In piata vei gasi doua biserici, una de influenta baroca si cealalta de influenta gotica. De asemenea Turnul Ceasului, care dateaza inca din Evul Mediu, este si el un obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi. Dupa  o zi obositoare, cu siguranta iti va placea sa savurezi o cafea buna la una din terasele din centrul vechi al orasului Praga.

Piata din Centrul Vechi obiective turistice din Praga

Sursa foto:  http://mustseeplaces.eu/old-town-square-prague-bohemia-czech-republic/

  1. Podul Charles (Karol)

Podul Charles este unul dintre cele mai cunoscute  si probabil si unul dintre cele mai interesante poduri care traverseaza raul Vltava. Acesta dateaza din secolul al XIV-lea.

Podul leaga orasul vechi de orasul mai mic (Malá Strana). La inceput a fost numit Podul de Piatra (Kamenný most). Constructia sa a fost comandata de Charles al IV-lea si a inceput in anul 1357. Arhitectul sau a fost Petr Parléř care a proiectat si Catedrala Sf. Vitus de la Castelul Praga.

Podul Charles (Karol) obiective turistice din Praga

 

Sursa foto:  https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Bridge

  1. Turnul Petrin 

Turnul Petrin  este unul dintre cele mai importante repere ale orasului Praga. Acesta  a fost construit ca parte a Expozitiei Jubiliare din 1891 si a avut ca model de inspiratie Turnul Eiffel. Turnul are o inaltime de  63,5 metri si 299 de trepte. Turnul Petrin se afla pe malul stang al raului si este un loc minunat pe care trebuie sa il vizitezi. Daca vei urca pana in varful turnului te vei putea bucura de o impresionanta priveliste deasupra intregului oras Praga.

Turnul Petrin obiective turistice din Praga

Sursa foto:  http://www.hdrshooter.com/2013/05/14/petrin-lookout-tower/

  1. Castelul Praga

Castelul Praga este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Praga, chiar si din intreaga Cehie. Acesta impresioneaza prin dimensiunile sale grandioase dar si prin valoarea sa istorica. O zi intreaga nu ar fi suficienta sa vizitezi intreg castelul si sa te bucuri de tot ce poate oferi acesta. Ideal ar fi sa iti dedici o zi intreaga pentru a vizita acest castel si toate basilicile si constructiile din incinta sa.

Castelul Praga obiective turistice din Praga

Sursa foto:  http://www.tourists-attractions.com/historical-places/prague-castle-czech-republic/

  1. Dancing House – Casa Dansanta

Dancing House a fost construita in perioada 1992-1996.  Aceasta te uimeste prin arhitectura originala cu forme indraznete, curbe. Initial cladirea s-a numit „Fred si Ginger” dupa ce doi dansatori renumiti Fred Astaire si Ginger Rogers.

Dancing House este una din cladirile moderne din Praga care te va uimi prin arhitectura originala. Casa dansanta este de preferat sa fie vizitata noaptea cand este luminata si in jurul ei se creeaza o atmosfera aparte.

Casa Dansanta obiective turistice din Praga

Sursa foto:  http://www.dancinghousehotel.com/en/vouchers/

  1. Turnul Jindrisska 

Totul in Praga pe timpul noptii capata o nota mistica si impresionanta. Turnul Jindrisska este situat in piata Wencelas si are o arhitectura de influenta gotica. Turnul impresioneaza prin decoratiunile sale dar si prin faptul ca acesta este accesibil, turistii putand vedea intregul centru istoric din Praga, de la inaltime.

Turnul Jindrisska obiective turistice din Praga

Sursa foto: http://www.traveltipy.com/empty-streets-in-prague-where-all-the-people-gone/p1070849_/

Leave a Comment