Home / In jurul lumii / 10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi
10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi

Bilete de avion Praga Cehia - compara in timp real toate zborurile disponibile Vola.ro

Iti doresti sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Praga? Daca da, atunci lista de mai jos iti va fi extrem de folositoare. Situata chiar in inima Europei, capitala Cehiei este destinatia ideala de vacanta. Nu numai trecutul interesant dar si multitudinea de cladiri moderne si peisaje frumoase, fac din Praga unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Pentru a vizita cele mai interesante obiective turistice din Praga, si pentru a fi sigur ca nu ratezi vreunul dintre ele, este bine sa iti rezervi mai multe zile pentru a avea timp sa te bucuri de vacanta ta in acest oras minunat.

1. Opera din Praga

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi The State Opera House, Prague

Opera din Praga este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Praga, care iti va marca vacanta petrecuta in capitala Cehiei. Situata chiar langa gara din centrul orasului, opera te va impresiona prin stilul sau arhitectural, detaliile superbe si interiorul grandios. Coloanele, sculpturile si ferestrele de dimensiuni mari dar si decoratiile interioare elegante, vor recrea atmosfera secolului 19, care te va impresiona cu siguranta.

2. Poarta de pulbere
10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Powder Gate, Prague
La doar cateva strazi distanta, vei intalni aceasta poarta inalta si impresionanta. Aceasta constructie gotica de dimensiuni grandioase se numeste Poarta de Pulbere. Lucrarile la acest turn gotic au inceput in 1475, dau s-au oprit opt ani mai tarziu. In anul 1970 i s-a cerut lui Josef Mocker sa finalizeze lucrarile la poarta. Poarta si-a capatat numele de azi in secolul al XVII-lea, cand a fost folosita ca depozit de praf de pusca.

3. Piata Wenceslas 

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Wenceslas Square, Prague

Praga pe timpul noptii este magnifica, colorata si plina de viata, iar piata Wencelas este unul din obiectivele pe care nu trebuie sa le ratezi. Bulevardul se intinde pana la Casa Operei si este inconjurat de cladiri cu mare vaoare istorica, printre care se numara Muzeul National din Praga sau monumentul Wencelas. Piata este situata chiar la limita dintre centrul vechi si cel nou, si reprezinta astfel un loc minunat pentru a-ti incepe turul orasului Praga.

4. Vysehrad

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Vysehrad, Prague

Daca vrei sa vizitezi minunatiile de altadata si sa intri un pic in atmosfera timpurilor de demult, atunci castelul Vysehrad este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Praga, pe care nu trebuie sa il ratezi. Locatia sa inedita il face sa fie vazut de la distanta, privelistea fiind una incantatoare. Uriasele sale turnuri de piatra domina dealul si amintesc de vremurile demult apuse. Castelul a fost construit in secolul al 10-lea, iar atat exteriorul cat si interiorul sau te vor uimi. Csastelul Vysehrad din Praga are la interior o superba basilica dar si alte constructii de mare valoare istorica. radinile verzi si peisajele pitoresti l-au transformat intr-un obiectiv turistic captivant si iubit de toti vizitatorii.

5. Piata din Centrul Vechi

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Old Town Square, Prague

Piata din centrul vechi al orasului este un loc magnific care te va uimi prin atmosfera sa ce te duce cu candul la vremurile de altadata. Piata este inconjurata de o serie de cladiri si turnuri cu o arhtiectura impresionanta. In piata vei gasi doua biserici, una de influenta baroca si cealalta de influenta gotica. De asemenea Turnul Ceasului, care dateaza inca din Evul Mediu, este si el un obiectiv pe car enu trebuie sa il ratezi daca vei vizita aceasta piata din Praga. Cu siguranta iti va placea sa iti savurezi cafeaua la una din terasele din centrul vechi al orasului Praga.

6. Podul Charles 

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Charles Bridge, Prague

Podul Charles este unul dintre cele mai cunoscute  si probabil si unul dintre cele mai interesante poduri care traverseaza raul Vltava. Este lcoalizat chiar intre centrul istoric si dateaza inca din secolul al 14-lea. Astazi, daca te vei plimba de-a lungul podului Charles vei gasi numeroase statui, magazine si chioscuri, si vei fi uimit de frumoasele privelisti pe care acesta le ofera.

7. Turnul Petrin 

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Petrin Lookout Tower, Prague

Turnul Petrin se afla pe malul stang al raului si este un loc minunat pe care trebuie sa il vizitezi. Daca vei urca pana in varful turnului te vei putea bucura de impresionanta priveliste deasupra intregului oras Praga.

8. Castelul Praga

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Prague Castle, Prague

Castelul Praga este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Praga, chiar si din intreaga Cehie. Acesta impresioneaza prin dimensiunile sale grandioase dar si prin valoarea sa istorica. O zi intreaga nu ar fi suficienta sa vizitezi intreg castelul si sa te bucuri de tot ce poate oferi acesta. Ideal ar fi sa iti dedici o zi intreaga pentru a vizita acest castel si toate basilicile si constructiile din incinta sa.

9. Dancing House – Casa Dansanta
10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Dancing House, Prague

Dancing House – Casa dansanta este una din cladirile moderne din Praga care te va uimi prin arhitectura originala. Casa dansanta este de preferat sa fie vizitata noaprea cand este luminata si in jurul ei se creeaza o atmosfera aparte.

10. Turnul Jindrisska 

10 obiective turistice din Praga pe care trebuie sa le vizitezi Jindrisska Tower, Prague

Totul in Praga pe timpul noptii capata o atmosfera feerica, mistica si impresionanta. Turnul Jindrisska este situat in piata Wencelas si are o arhitectura de influenta gotica. Turnul impresioneaza prin decoratiile sale dar si prin faptul ca acesta este accesibil, turistii putant vedea intregul centru istoric din Praga, de la inaltime.

Numeroasele obiective turistice de mare valoare istorica si impresionantele peisaje, fac din Praga o destinatie de vacanta care te va uimi cu siguranta. Daca esti un pasionat al istoriei si iti place sa vizitezi locuri de poveste, atunci Praga trebuie sa fie pe lista ta de orase pe care sa le vizitezi.

Bilete de avion Praga Cehia - compara in timp real toate zborurile disponibile Vola.ro

About UpTravel

UpTravel.ro este doza ta zilnica de inspiratie pentru a-ti organiza vacantele de vis mult dorite! Afla ce se petrece in lume si care sunt locurile cele mai interesante de vizitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top