Piazza Michelangelo

10 cele mai frumoase obiective turistice din Florenta, Italia

Florenta este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din lume. Daca nu ai mai vizitat acest oras pana acum si iti doresti sa nu ratezi niciun obiectiv turistic important, atunci te sfatuim sa pui mana pe un creion si o foaie si sa iti notezi care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Florenta. Plin cu oameni primitori si prietenosi si cladiri cu o arhitectura impresionanta, te vei indragosti cu siguranta de acest oras minunat cu atmosfera sa feerica.

Am alcatuit pentru tine o lista cu cele mai importante obiective turistice din Florenta, pe care trebuie sa le vizitezi. De asemenea daca iti doresti o oferta de tip city break in Florenta sau cauti bilete de avion ieftine catre aceasta destinatie, am gasit pentru tine cele mai convenabile preturi pentru a te ajuta sa iti aranjezi sejurul de vis.

Ati mai fost in Florenta? Daca da, ce obiective turistice din Florenta ai vizitat?

 1. Vilele Medici

Vilele Medici au apartinut familiei Medici in secolul al 15-lea. Aceste vile sunt amplasate in zona rurala de langa Florenta si se remarca prin arhitectura impresionanta dar si prin gradinile superbe. Vilele erau destul de bine fortificate pentru a oferi protectia necesara familiei Medici, familie extrem de influenta in acea perioada.

Vilele Medici obiective turistice din Florenta

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Villa_La_Petraia_2.JPG

 1. Ponte Vecchio

Acest pod medieval, numit “Ponte Vecchio” (podul cel vechi), este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Florenta. Podul se intinde deasupra raului Arno in zona in care malurile sunt foarte apropiate. Initial, podul nu era facut in totalitate din piatra ci avea si portiuni construite numai din lemn. In secolul al 12-lea zona a fost inundata si s-au distrus astfel portiunile construite cu lemn. Mai tarziu podul a fost reconstruit folosindu-se ca material doar piatra.  Zona este o adevarata atractie turistica datorita numeroaselor piete si magazine din zona.

Ponte Vecchio obiective turistice din Florenta

http://www.documentarytube.com/articles/rumor-has-it-ponte-vecchio-still-stands-thanks-to-hitler

 1. Gradinile Boboli 

Chiar si in Florenta, inima Toscanei, o regiune renumita pentru liniste si relaxare, poti simti ca doresti sa evadezi undeva departe de zgomotul si agitatia orasului. Gradinile Boboli se afla chiar in Florenta insa atunci cand le vizitezi ai senzatia ca te afli la kilometri distanta de oras, fiind parca complet rupte de agitatia urbana. Gradinile se afla langa palatul Pitti si includ si un amfiteatru generos. Vei fi uimit atat de peisajele superbe cat si de sculpturile interesante pe care le vei vedea.

Gradinile Boboli obiective turistice din Florenta

http://www.theaussienomad.com/travel-thoughts/florence-i-see-your-attraction/

 1. Piazza Michelangelo

Aceasta piata faimoasa ofera o panorama unica ce cuprinde intregul oras Florenta. Pozitia sa privilegiata au ridicat-o la rangul de atractie turistica importanta, vizitatorii fiind impresionati de privelistea de vis. Piata a fost dedicata renumitului sculptor din Renastere, Michelangelo si contine chiar si copii ale faimoaselor sale opere de arta, precum David. Va recomandam sa vizitati piata de doua ori, o data in timpul zilei, atunci cand puteti avea o vedere clara asupra orasului, si inca o data noaptea, cand toate atractiile turistice majore se lumineaza creand o atmosfera feerica.

Piazza Michelangelo obiective turistice din Florenta

https://www.juzaphoto.com/galleria.php?t=1189437&l=it

 1. Galeria Uffizi 

Acest muzeu este unul dintre cele mai vechi muzee din lume, fiind construit in anul 1560. Acesta gazduieste o colectie impresionanta de opere de arta si reprezinta una dintre cele mai importante obiective turistice din Florenta, dar si din intreaga regiune Toscana. Atentie mare insa, va recomandam sa va rezervati biletele la muzeu din timp, deoarece in perioada Iulie-August, puteti sta la coada chiar si 5 ore!

Galeria Uffizi obiective turistice din Florenta

https://www.specticast.com/en/titles/florence-and-the-uffizi-gallery

 1. Palatul Pitti

Acest palat se afla langa gradinile Boboli, mentionate mai sus. Palatul renascentist se afla pe partea sudica a raului Arno si este destul de aproape de Ponte Vecchio. Acesta a fost cumparat de familia Medici, iar astazi gazduieste una dintre cele mai mari colectii de arta moderna, piese de argint, portelanuri si costume din tara. Merita sa il vizitati!

Palatul Pitti obiective turistice din Florenta

https://www.musement.com/us/florence/palazzo-pitti-and-boboli-gardens-v/

 1. Biserica Santa Croce (Sfanta Cruce)

Biserica Sfanta Cruce din Florenta este cea mai mare biserica franciscana din lume si include peste 15 capele, fiecare din ele decorata cu o mare varietate de fresce. Biserica a fost fondata acum 800 de ani si se zice ca a fost creata de Sfantul Francisc, legenda ramanand insa nedovedita. Biserica a fost binecuvantata de Papa, imediat dupa ce a fost construita de una dintre cele mai bogate familii din Italia.

Biserica Santa Croce (Sfanta Cruce) obiective turistice din Florenta

http://mytravelintuscany.com/basilica-santa-croce-florence/

 1. Palazzo Vecchio (Palatul Vechi)

Palatul Vechi este de fapt primaria orasului Florenta si este una din locatiile in care poti gasi o replica a sculpturii lui Michelangelo, David. Primaria se afla in apropierea pietei della Signoria si are in incinta sa 3 curti impresionante. Fiecare din camerele sale principale este dedicata cate unui zeu roman, Jupiter si Saturn ocupand pozitii privilegiate. Palatul a fost construit dupa ce locuitorii Florentei au decis ca au nevoie de un palat adecvat calitatii orasului lor. Ca rezultat, cele mai bogate familii din Florenta s-au adunat pentru a construi acest frumos palat. Aceasta primarie are un caracter special, intrucat cea mai mare parte din constructie are functiunea de muzeu, gazduind numeroase opere de arta

Palazzo Vecchio (Palatul Vechi) obiective turistice din Florenta

https://en.wikipedia.org/wiki/Piazza_della_Signoria

 1. Domul Santa Maria del Fiore

Desi Biserica Santa Croce (Sfanta Cruce) este mai mare, Domul Santa Maria del Fiore ocupa o pozitie mai importanta in randul celor mai frumoase obiective turistice din Florenta. Finisata cu marmura policroma, fatada catedralei este unica in lume, atat datorita detaliilor elaborate cat si a materialelor folosite. Catedrala a fost proiectata de Arnolfo di Cambio in anul 1296 si se dorea a fi cea mai mare biserica romano-catolica din lume.

Domul Santa Maria del Fiore obiective turistice din Florenta

https://iago80.wordpress.com/2012/08/

 1. Baptisteriul din Florenta

Constructia de fata are o forma octogonala neobisnuita si se afla chiar vizavi de Domul din Florenta. Baptisteriul este una dintre cele mai vechi cladiri din Florenta. Constructia baptisteriului a inceput in anul 1059 si a fost terminata abia 69 de ani mai tarziu. Detaliile arhitecturale sunt cu totul si cu totul speciale.

Speram ca aceasta lista va dat cateva idei despre ce poti face in Florenta. Fie ca esti cazat in zona rurala sau chiar in inima orasului, cu siguranta vei avea o multime de obiective turistice din Florenta pe care sa le vizitezi. In cazul in care cauti cazare si bilete de avion ieftine, poti gasi cele mai noi si convenabile oferte apasand pe bannerul de mai jos. Vacanta placuta!

Baptisteriul din Florenta obiective turistice din Florenta

https://en.wikipedia.org/wiki/Florence_Baptistery

Leave a Comment